Ayat Pickup Line Sempena Merdeka

Kita bakal menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia ke-66 pada 31 hb Ogos ni. Mesti ramai tercari-cari ayat pickup line. Jadi nak share la ayat pickup line sempena merdeka. Sebelum tu kita susur dahulu mengenai bulan kemerdekaan kita ini.

Tema Hari Kebangsaan dan Hari Malaysia 2023

Join Channel WhatsApp Kami Untuk Bantuan Kerajaan Terkini dan Info Semasa 2023

Tema untuk Hari Kebangsaan 2023 ini akan disekalikan dengan Hari Malaysia iaitu

Malaysia MADANI: Tekad Perpaduan Penuhi Harapan

Tema itu dipilih bagi mendasari tekad serta komitmen pemimpin bersama rakyat sebagai sebuah negara bangsa yang memiliki semangat perpaduan yang tinggi, bersatu-padu serta kehidupan yang aman dan sejahtera.

Sama-samalah kita hayati dan fahami erti warna, lambang dan logo Bendera Malaysia Jalur Gemilang

Sila layari laman sesawang www.merdeka360.my untuk maklumat lanjut berkaitan tema, logo dan aktiviti Bulan Kebangsaan 2023.

Ayat Pickup Line Sempena Merdeka

Jom blogr kongsikan pula beberapa ayat pickup line sempena bulan kemerdekaan ini.

Ayat Pickup Line Sempena Merdeka

“31 Ogos ni, boleh tak saya nak pacak bendera dekat hati awak?”
“Sebab apa ye”
“Sebab disini lahirnya sebuah cinta

Selagi bulan dan bintang ada pada bendera ,
Selagi tu la awak ada dalam hati saya. 

66 tahun usia malaysia merdeka,
Tapi tapak hatiku kian dijajah tentera cinta & kasihmu, makin hari makin kalah.

I tak perlukan bunga api untuk setiap kali Merdeka. Cause babyyyy you’re a faaaaaaaayaaaaaworkkkkkk

Walaupun kita dah merdeka, saya harap saya masih berpeluang menjajah hati awak.

All these merdeka promo but I can never merdekakan my mind from thinking about you

“Knock knock”
“Who’s there?”
“Tang”
“What Tang?”
“Tanggal 31, bulan 8, 57

Walaupun Malaysia dah merdeka, tapi hati saya masih dijajah oleh awak ciaa cia ciaaa

You cant spell “Merdeka” without “me”

Hari kemerdekaan, bukan semua benda harus merdeka. Sebab tu sis relakan hati sis ditawan. 

Sehebat-hebat tentera jepun jatuhkan tentera British di Tanah Melayu, hebat lagi awak sebab buat saya jatuh hati.

Walaupun Rentap dan Dato’ Maharaja Lela diangkat sebagai pahlawan Tanah Melayu, awak tetap satu-satunya pahlawan di hati saya.

Saya ingatkan pegang bendera Malaysia dah cukup hebat. Rupanya hebat lagi awak sebab pegang hati saya.

Walaupun negara kita dah 66 tahun merdeka, tapi hati dan perasaan saya terhadap awak tak pernah merdeka.

Selama mana pun negara kita pernah dijajah, lama lagi zaman penjajahan awak di hati saya.

Ayat Pickup Line Merdeka

Merdeka tahun ni semua kaum boleh sehati sejiwa, keluarga awak dengan saya bila lagi ?

2023 cukup 66 tahun Malaysia bebas dari penjajahan, tapi yang membimbangkan saya 2023 ni jugak hati saya telah dijajah oleh awak.

Awak ada darah British eh”?? ” Taklah,kenapa? “Sebab awak dah jajah hati saya”

Awak tau macam mana susah askar kita pertahankan negara? ‘Ya.. Tahu susah.. Keringat, masa, wang ringgit dilaburkan.’ Haa macam tu jugak lah saya pertahankan cinta awak dari jatuh ke tangan org lain.

Malaysia Nak merdeka smpai 7 kali lafaz, in sya allah sy akan merdeka kan kite dgn sekali lafaz.

“Tahu tak, kita umpama jalur gemilang,saya bulan & awak bintang” “habis 14 jalur tu” “itu anak kita nanti”

Tunku Abdul Rahman bapa kemerdekaan negara kita kan? Saya pula bapa untuk anak anak kita nnti.

Sayang, as how the Japanese invaded Malaysia during World War II & ended British domination is how you invaded mine.

All these fireworks tonight, but none of them could brighten my life as you

“Bila kita nak merdeka ni ?” “Merdeka kan 31 ogos” “Tak maksud saya , bila kita nak merdeka daripada dosa maksiat ni”

Apalah sangat laungan merdeka sebanyak 7 kali tu berbanding laungan azan saya untuk anak kita nanti .

Is your name Penjajah?
Coz I wanna you jajah my heart .

If you’re a star on our Jalur Gemilang, I’m your moon

I don’t need to wait till 12 o’clock to watch the beauty of fireworks coz I’m already saw the beauty of your face 24/7

Malaysia dah 66 tahun merdeka, takkan nak tunggu merdeka ke 59 baru kita boleh bernikah?

Walaupun i Merdeka untuk memilih sesiapa tetapi i tetap pilih untuk dijajah oleh you.

Ayat Pickup Line Sempena Kemerdekaan

Ya , memang benar saya bukan BAPA KEMERDEKAAN , tapi cukuplah saya jadi Bapa kepada anak2 kita nanti .

Malam Merdeka nanti kite tengok bunga api nak tak ?
Cukuplah sekadar you jadi bunga api di hati I

Malaysia dengan awak sama je. Dedua pernah dijajah. Beza nya awak milik saya tapi Malaysia milik semua.

Kalau Tunku bersemangat laungkan merdeka untuk negara, saya akan bersemangat laungkan azan untuk anak kita, kelak

Malaysia kite semua yg punye kan ? Tapi awak , saya yang punye

Kalau awak yang menjajah hati saya, selamanya saya tak ingin merdeka

Walaupun Malaysia dah merdeka tapi awak jangan risau saya tak akan merdeka kan hati saya kepada sesiapa selain awak

Saya tak cukup hensem ke untuk jajah hati awak?

Sudikah awak merdekakan diri dari kemaksiatan dengan saya? *hulur cincin*

“bila tarikh Tanah Melayu jatuh di tangan penjajah?”
“entahlah.tapi saya jatuh hati dgn awak kali pertama kita bersua.”

Merdeka dah lama berlalu
Tapi bila agak agak saya dan awak akan merdeka yang sebenar ?

Tunku Abdul Rahman pulang dr London tuk istiharkan kemerdekaan. I lak pulang ke pangkuan u tuk istiharkan “I love u syg”

“Jiwa dan raga.. Buktikanlah..”
“Saya tahu lagu itu”
“Lagu apa?”
“Bahtera Merdeka”
“Bukan,bahtera cinta kita berdua”

Jangan pernah awak memerdekakan hati saya daripada merindui awak. Saya rela dijajah walau ribuan tahun

Laungan merdeka disahut ribuan orang, laungan cintamu biarlah disahut saya seorang.

Baca juga: Pertandingan Tiktok Merdeka Anjuran KPKT

Amacam. Mesti berlengas dah telefon tu. Cubalah ambil mana-mana ayat pickup line sempena merdeka ni dan bagitahu si dia pickup line merdeka ni. Disambil memupuk semangat patriotik sempena bulan kemerdekaan, kita pupuk juga semangat patriotik damam mengayat si dia.

Jom hayati pantun merdeka dan kongsikan di media sosial anda.

Jemput masuk ke Telegram Channel saya!

Leave a Comment