Time Customer Service: Cara Hubungi Dan Buat Aduan

Tetiba je Time fibre ada masalah. Mesti korang sedang mencari-cari nombor Time customer service kan untuk dihubungi bai membuat aduan berkaintan masalah ini. Time ni merupakan salah satu rangkaian internet selain daripada unifi, maxis dan sebagainya.

Sebelum kita pergi lebih lanjut mengenai cara hubungi customer service Time, kita fahami dahulu kebiasaan masalah yang dihadapi oleh pengguna Time di Malaysia.

Oleh itu blogr akan kongsikan Time hotline number bagi memudahkan pelanggan menghubungi mereka untuk membuat sebarang aduan kerosakan.

Masalah Time Fibre

Antara masalah yang sering dihadapi pelanggan Time ialah

  • Lampu internet blink
  • Tiada internet connection
  • Kabel fibre terputus
  • Internet slow
  • Masalah berkaitan bil Time

Sekiranya pelanggan menghadapi salah satu dari masalah di atas atau yang tidak tertulis maka terus sahaja hubungi Time customer servis.

Anda juga boleh menghubungi hotline nombor Time sekiranya menghadapi masalah seperti

  • Nak upgrade pakej
  • Akaun disekat tapi bill sudah dibayar
  • Melanggan Pakej Time baru
  • Pemindahan alamat ke tempat baru
  • Update no telefon bimbit atau detail baru

Time Customer Service Hotline Number

Time Customer Service Cara Hubungi hotline no

Jika anda memerlukan bantuan lanjut, sila hubungi Time hotline number di 1800-18-1818 dan ejen Time akan bantu anda dengan segera. Berikut merupakan nombor hotline Time customer service untuk dihubungi

Untuk Home & Business

  • Hotline: 1800-18-1818

Untuk Enterprise & Carrier

  • 1800-18-2828 or +603-5021-2188 (if you are abroad)

Time Customer Service 24 Hours Number

Waktu Operasi Time Hotline Number

Pihak careline Time customer services beroperasi setiap hari Isnin sampai Jumaat dari jam 9.00 pagi sehingga 6.00 petang. Manakala pada hari sabtu jam 9.00 pagi sehingga 1.00 petang Jadi sekiranya anda menghadapi masalah, terus sahaja hubungi pihak Time customer servis supaya masalah yang anda hadapi akan selesai.

Cara Buat Aduan Dekat Time Customer Servis

Pastikan anda tahu masalah yang dihadapi terlebih dahulu sebelum menghubungi hotline nombor Time. Cara buat aduan kerosakan kepada pihak Time ialah

  • Sila hubungi mana-mana nombor customer service di atas
  • Pastikan hubungi ketika waktu operasi sahaja
  • Anda akan bercakap dengan pegawai customer servis
  • Terangkan masalah yang anda hadapi kepada pegawai tersebut dan mereka akan membantu anda
  • Sekiranya masalah tidak dapat diselesaikan sila buat open report supaya pihak teknikal Time akan membantu anda.

Sekiranya anda hendak terus walk in ke Time customer service centre yang berdekatan anda untuk membuat aduan pun boleh juga.

Baca juga

Jemput masuk ke Telegram Channel saya!

3 thoughts on “Time Customer Service: Cara Hubungi Dan Buat Aduan”

  1. Complaint the boy come to install wifi ask me to pay rm40 for faster installation,when I ask for invoice,the boy said will receive by email,he is lied to me,bad service

    Reply
  2. Buat pemindahan ke lokasi baru memang teruk. bila call customer service je mesti alasan akan call balik dalam masa 2 jam lepas tu tak call pun. kalau ada company lain yang buat internet ni selain TIME memang aku x ambik service diorang. Tolong la customer service, buat SOP baru la. tolong pantau staf tu. Call recording tu tak ada guna apa-apa ke? Sangat-sangat sedih dengan service TIME. ingatkan TIME lagi baru dari unifi, lebih okay service. Tapi lagi teruk.

    Reply

Leave a Comment