Terminate Astro Secara Online Tanpa Perlu Ke Kaunter

Nak tahu macam mana cara terminate Astro secara online tanpa perlu pergi ke kaunter? Jom ikuti perkongsian dari kami mengenai cara nak tutup akaun Astro secara online sahaja.

Terminate Astro Secara Online

Terminate Astro

Ada 2 cara untuk termiante akaun Astro secara online iaitu melalui

  • Customer Service Astro
  • Email Kepada Astro

Terminate Astro melalui Astro customer Service

Cara paling senang dan laju adalah dengan membuat sendiri panggilan ke Astro Customer Service Center dan bercakap dengan operator yang bertugas.

  1. Sila dail nombor customer service Astro di 03-9543-3838
  2. Setelah berjaya bercakap dengan customer service, sila lakukan langkah-langkah berikut:
    • Semak baki kontrak akaun ASTRO anda samada masih dalam kontrak atau tak
    • Semak baki bayaran bil ASTRO anda untuk mengelakkan ada tertunggak yang menyebabkan kelambatan termination
    • Dapatkan tarikh bil ASTRO yang berikutnya bagi menyelesaikan baki tertunggak
    • Semak status Astro anda sama ada masih dalam kontrak atau tidak
    • Jelaskan baki bil anda (jika ada)
  3. Maklumkan kepada pihak customer service Astro hasrat anda untuk mnghentikan langganan
  4. Setelah selesai, tunggu sehingga 24 jam sebelum akaun ASTRO anda ditamatkan
  5. Sekiranya selepas 24 jam akaun anda masih belum ditamatkan, sila hubungi semula pihak customer service ASTRO untuk semakan semula status penamatan langganan

Terminate Astro melalui Email Astro

Anda juga boleh email kepada pihak Astro bagi menamatkan perkhidmatan Astro anda. Caranya adalah seperti berikut

  • Email Astro: wecare@astro.com.my
  • Subjek Email: Penamatan Perkhidmatan ASTRO
  • Nyatakan tujuan emel tersebut dihantar:
    • “Dengan segala hormatnya, perkara di atas adalah dirujuk. Saya ingin memaklumkan akaun ASTRO di bawah berhasrat untuk menamatkan perkhidmatan langganan ASTRO”
  • Sertakan butiran akaun ASTRO
    • Nama pemilik akaun
    • Nombor kad pengenalan
    • Nombor akaun ASTRO
    • Alamat
    • No telefon
  • Akhiri emel tersebut dengan menyatakan agar pihak ASTRO dapat melakukan proses penamatan kontrak ini dengan segera

Pertanyaan

Un tuk sebarang masalah atau pertanyaan, sila hubungi customer service Astro bagi mengelakkan sebarang masalah berlarutan

7 thoughts on “Terminate Astro Secara Online Tanpa Perlu Ke Kaunter”

  1. Xsemudah itu,call xdapat lepas tu email xboleh buat.menyusahkan. Daripada nak tambah langganan terus terminate terus lagi bagus.tu belum lagi complain tentang rancangan berulang ulang yang sama itulah.membosankan. sekian

    Reply
  2. Menyusahakan! 30 minit baru boleh bercakap dengan operator. Tu pun lepas 3 kali sambung menyambung operator. Ingatkan boleh la terminate terus. Eh, kene tnggu pulak dlm masa 48 jam operator astro wifi call. Dh lebih 48 jam xde call2 pun!!

    Reply
  3. Menyusahkan betul..sehari dah lebih 10 kali aku call..tak dpt dpt…Aku nak teminate akaun…start dari bulan 12 tahun lepas bercakap dgn Astro dia kata bulan februari call semula…saya call bulan februari,dia janji akan tamatkan langganan…tapi akaun masih aktif sampai sekarang….. dapat lagi bil terkini untuk bulan Mac…Astro amat teruk dan pembohong…makan duit customer je…. kurang ajar….Tadi lebih 10 kali call service centre Astro…tapi asyik tak dpt ….pegi mampus lah astro

    Reply
  4. Astro memang menipu. Awal tahun dah mohon untuk terminate pastu dia kata ok.. tengok2 masih ada lg sampai bill.. bila call tak ada yang jawab pusing2 tang tu je la dengar suara operator berulang2.. aku email untuk terminate juga.. klu xde memang aku report SKMM

    Reply
  5. Apasal sebelum ni, bil saya rm56.05, bulan lepas naik rm57.15, takda langgan apa2 pun, jgn la sebab ramai nak terminate, orang lain jadi mangsa kene bayar lebih???

    Reply
  6. Saya pun mengalami masalah yang sama seperti di atas. Saya nak tamatkan langganan tapi bil baru pula yang datang. Kalau perkara ini berterusan saya akan laporkan kepada SKMM

    Reply

Leave a Comment