Maxis Customer Service: Cara Hubungi Dan Buat Aduan

Mesti korang sedang mencari-cari nombor Maxis customer service kan. Maxis merupakan salah satu dari telco yang ada di Malaysia yang memberikan pelbagai servis seperti prepaid, pospaid malahan internet fibre.

Nak simkad telefon nombor lawa? Nak no. sama no plat kenderaan? Nak no. sama mcm tarikh lahir? Nak no. sama tarikh kahwin? Nak no. sama mcm no kad pengenalan (ic)? Nak no. hampir sama dgn no wasap sekarang? Semua boleh dengan Maxis.

Masalah Maxis

Namun ada juga masa dia pelanggan Maxis akan mengalami gangguan masalah line slow dan tak stabil. Sekiranya terdapat masalah yang melibatkan simkad Maxis tak tahu punca maka number customer service Maxis sangat diperlukan.

Antara masalah yang sering dihadapi pelanggan Maxis ialah

  • Tidak boleh buat panggilan
  • Tetiba gangguan terjadi
  • Talian bila call terputus-putus
  • Internet slow
  • Masalah berkaitan bil Maxis

Oleh itu blogr akan kongsikan Maxis hotline number bagi memudahkan pelanggan menghubungi mereka untuk membuat sebarang aduan masalah yang dihadapi.

Maxis Customer Service Hotline Number

Jika terdapat sebarang masalah dan aduan boleh menghubungi customer service Maxis. No Telefon HQ Maxis adalah seperti di bawah. 

Maxis Customer Service nombor
  • Maxis Mobile: 123
  • Non-Maxis: 1800 821 123

Anda juga boleh terus ke Maxis service centre, Customer service Maxis akan membantu anda disana.

Waktu Operasi Maxis Hotline Number

Pihak careline Maxis customer services beroperasi setiap hari dari jam 8.00 pagi sehingga 10.00 malam. Jadi sekiranya anda menghadapi masalah, terus sahaja hubungi pihak Maxis customer servis supaya masalah yang anda hadapi akan selesai.

Cara Buat Aduan Dekat Maxis Customer Servis

Pastikan anda tahu masalah yang dihadapi terlebih dahulu sebelum menghubungi hotline nombor Maxis. Cara buat aduan kepada pihak Maxis ialah

  • Sila hubungi mana-mana nombor customer service di atas
  • Pastikan hubungi ketika waktu operasi sahaja
  • Anda akan bercakap dengan pegawai customer servis
  • Terangkan masalah yang anda hadapi kepada pegawai tersebut dan mereka akan membantu anda
  • Sekiranya masalah tidak dapat diselesaikan sila buat open report supaya pihak teknikal Maxis akan membantu anda.

Sekiranya anda hendak terus walk in ke customer service centre yang berdekatan anda untuk membuat aduan pun boleh juga.

Baca juga

Jemput masuk ke Telegram Channel saya!

Leave a Comment