Harga Kereta Proton Saga 2024 Promosi Terkini

Artikel kalini kami tuliskan mengenai harga kereta Proton Saga 2024 yang merupakan salah satu dari keluaran Edaran Otomobil Nasional dan merupakan salah satu dari kereta kebanggaan Negara Malaysia.

Artikel ini juga bukan sahaja menyentuh mengenai harga malah beserta spesifikasi kereta ini. Yang mencari-cari harga kereta seperti Alza, Bezza dan Axia tu boleh baca dari artikel yang kami tulis sebelum ini.

Kereta Proton Saga 2024

Kereta Proton Saga 2024 merupakan kereta keluaran Proton. Dengan bonet belakang yang luas dan yang penting kereta Proton Saga jimat minyak. Harga amat kompetatif dan boleh dikatakan murah.

Proton Saga merupakan salah satu pilihan utama rakyat Malaysia. Disamping itu Proton Saga juga  mempunyai saiz, reka bentuk, transmisi baru dan ciri keselamatan yang baik.

Jadi ia memang berbaloi dengan harga yang ditawarkan.

Proton Saga 2024 juga didatangkan dengan 5 pilihan warna iaitu

  • Snow White
  • Ruby Red
  • Armour Silver
  • Jet Grey
  • Rosewood Maroon

serta kereta proton Saga 2024 kapasiti bagasi sebanyak 420 liter berbanding 413l sebelum ini.

Kelengkapan Kereta Proton Saga 2024

Proton Saga mampu memuatkan sehingga lima penumpang, dengan tempat duduknya ditutup dengan fabrik berkualiti tinggi yang memberikan perjalanan yang selesa.

Proton Saga tersedia dengan transmisi Manual dan Automatic bergantung pada varian. Model ini sesuai untuk mereka yang mempunyai bajet yang ketat tetapi masih mahukan kereta yang menawarkan ciri-ciri yang baik.

Harga Kereta Proton Saga 2024

Berikut harga kereta proton saga 2024 mengikut laman web rasmi Proton. Harga kereta proton saga ini adalah berbeza mengikut tempat.

Harga Kereta Proton Saga Baru di Semenanjung

  • Proton Saga 1.3L Standard MT (pilihan warna Snow White, Armour Silver, Rosewood Maroon & Jet Grey) – RM34,800
  • Proton Saga 1.3L Standard AT (pilihan warna Snow White, Armour Silver, Rosewood Maroon & Jet Grey) – RM38,800
  • Proton Saga 1.3L Premium AT (pilihan warna Snow White, Ruby Red, Armour Silver, Rosewood Maroon & Jet Grey) – RM41,800
  • Proton Saga 1.3L Premium S AT (pilihan warna Ruby Red, Armour Silver & Jet Grey) – RM44,800

Harga Kereta Proton Saga di Sabah Sarawak

  • Proton Saga 1.3L Standard MT (pilihan warna Snow White, Armour Silver, Rosewood Maroon & Jet Grey) – RM36,800
  • Proton Saga 1.3L Standard AT (pilihan warna Snow White, Armour Silver, Rosewood Maroon & Jet Grey) – RM40,800
  • Proton Saga 1.3L Premium AT (pilihan warna Snow White, Ruby Red, Armour Silver, Rosewood Maroon & Jet Grey) – RM43,800
  • Proton Saga 1.3L Premium S AT (pilihan warna Ruby Red, Armour Silver & Jet Grey) – RM46,800

Harga Kereta Proton Saga di Labuan

  • Proton Saga 1.3L Standard MT (pilihan warna Snow White, Armour Silver, Rosewood Maroon & Jet Grey) – RM36,600
  • Proton Saga 1.3L Standard AT (pilihan warna Snow White, Armour Silver, Rosewood Maroon & Jet Grey) – RM40,600
  • Proton Saga 1.3L Premium AT (pilihan warna Snow White, Ruby Red, Armour Silver, Rosewood Maroon & Jet Grey) – RM43,600
  • Proton Saga 1.3L Premium S AT (pilihan warna Ruby Red, Armour Silver & Jet Grey) – RM46,600

Harga Kereta Proton Saga di Langkawi

  • Proton Saga 1.3L Standard MT (pilihan warna Snow White, Armour Silver, Rosewood Maroon & Jet Grey) – RM34,700
  • Proton Saga 1.3L Standard AT (pilihan warna Snow White, Armour Silver, Rosewood Maroon & Jet Grey) – RM38,700
  • Proton Saga 1.3L Premium AT (pilihan warna Snow White, Ruby Red, Armour Silver, Rosewood Maroon & Jet Grey) – RM41,700
  • Proton Saga 1.3L Premium S AT (pilihan warna Ruby Red, Armour Silver & Jet Grey) – RM44,700

*NOTA PENTING : Harga kereta proton saga baru 2024 mungkin berbeza sedikit mengikut lokasi dan servis caj yang dikenakan oleh setiap ejen jualan / pengedar.

Gambar Rekaan Luaran dan Dalaman

Berikut merupakan gambar dalaman luaran dan dalaman bagi kerete Proton Saga baru untuk tahun 2024.

Gambar Dalaman Kereta Proton Saga 2024

Gambar Luaran Kereta Proton Saga 2024

Gambar Luaran Kereta Proton Saga 2024

Gambar dalaman Kereta Proton Saga 2024

Pengiraan Bayaran Bulanan Proton Saga

Untuk bayaran bulanan bergantung pada berapa bayaran muka yang anda keluarkan, kadar faedah yang pihak bank kenakan pada anda dan tempoh bayaran selesai antara 5 tahun hingga 9 tahun.

Anda boleh semak berapa bayaran bulanan yang anda kena bayar di kalkulator loan di sini sekiranya anda ingin memilik kereta proton saga ini.

Jadi dengan kiraan serta bayaran bulanan yang sedikit maka sudah tentulah harga kereta Saga 2024 ini seusuai untuk dimiliki.

Untuk info lanjut atau tempahan, anda boleh ke proton service centre yang terdekat dengan anda di sini.

Bagi yang mencari MPV dan dah berkeluarga tu, blogr suggest korang pakai alza atau xpander. Boleh cek harga kereta Xpander dan harga kereta Alza dan buat perbandingan.

Bagi yang nak membeli kereta pertama tu lagi-lagi untuk yang bujang apakata ambil Saga, Axia atau Bezza. Boleh tengok harga kereta Axia, harga kereta Proton Saga dan harga kereta Bezza dan bandingkan mana yang sesuai.

Bagi yang berduit dan inginkan kereta berjiwa muda cubalah Honda Civic. Semak harga kereta Honda Civic dan cek samada kewangan boleh tanggung atau tak. Kalau boleh. Terus aje ke ke Honda centre yang berdekatan.

Jemput masuk ke Telegram Channel saya!

Leave a Comment