Harga Kereta Honda Civic 2024 Promosi Terkini

Sebelum ini kami dah buat artikel mengenai harga kereta perodua seperti Bezza, ALza, Axia dan juga harga kereta proton Saga. Kalini kami senaraikan harga kereta Honda Civic 2024 beserta spesifikasi kereta ini. Atau anda boleh terus hubungi customer service Honda untuk sebarang pertanyaan.

Honda Civic 2024

Kereta Honda Civic 2024 merupakan kereta MPV (Multi-Purpose Vehicle) yang boleh memuatkan sehingga 5 penumpang keluaran Honda. Dengan bonet belakang yang compact dan yang penting kereta Honda Civic jimat minyak. Harga kereta Honda Civic amat kompetatif dan boleh dikatakan murah untuk kenderaan jenis MPV.

Honda Civic 2024 juga didatangkan dengan 5 pilihan warna iaitu

  • Crystal Black Pearl
  • Ignite Red Metallic
  • Meteoroid Gray Metallic
  • Platinum White Pearl
  • Lunar Silver Metallic

serta mempunyai kapasiti bagasi sebanyak 497 liter. Bagi pilihan warna Lunar Silver Metallic hanya available untuk 1.5L sahaja.

Kelengkapan Kereta Honda Civic 2024

Honda Civic mampu memuatkan sehingga lima penumpang, dengan tempat duduknya ditutup dengan fabrik berkualiti tinggi yang memberikan perjalanan yang selesa.

Honda Civic tersedia dengan transmisi Manual dan Automatic bergantung pada specs. Kereta Honda Civic sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai kedudukan kewangan yang kukuh serta yang mementingkan styles.

Harga Kereta Honda Civic 2024

Berikut harga kereta Alza 2024 mengikut laman web rasmi Honda. Harga kereta adalah berbeza mengikut tempat.

Harga Kereta Honda Civic Baru di Semenanjung

  • Honda Civic 1.5L E (pilihan warna Lunar Silver Metallic, Crystal Black Pearl, Ignite Red Metallic, Meteoroid Gray Metallic dan Platinum White Pearl) – RM131,900
  • Honda Civic 1.5L V (pilihan warna Lunar Silver Metallic, Crystal Black Pearl, Ignite Red Metallic, Meteoroid Gray Metallic dan Platinum White Pearl) – RM144,900
  • Honda Civic 1.5L RS (pilihan warna Lunar Silver Metallic, Crystal Black Pearl, Ignite Red Metallic, Meteoroid Gray Metallic dan Platinum White Pearl) – RM151,900
  • Honda Civic e:HEV 2.0L RS (pilihan warna Crystal Black Pearl, Ignite Red Metallic, Meteoroid Gray Metallic dan Platinum White Pearl) – RM167,900

Harga Kereta Honda Civic di Sabah Sarawak

  • Honda Civic 1.5L E (pilihan warna Lunar Silver Metallic, Crystal Black Pearl, Ignite Red Metallic, Meteoroid Gray Metallic dan Platinum White Pearl) – RM133,900
  • Honda Civic 1.5L V (pilihan warna Lunar Silver Metallic, Crystal Black Pearl, Ignite Red Metallic, Meteoroid Gray Metallic dan Platinum White Pearl) – RM146,900
  • Honda Civic 1.5L RS (pilihan warna Lunar Silver Metallic, Crystal Black Pearl, Ignite Red Metallic, Meteoroid Gray Metallic dan Platinum White Pearl) – RM153,900
  • Honda Civic e:HEV 2.0L RS (pilihan warna Crystal Black Pearl, Ignite Red Metallic, Meteoroid Gray Metallic dan Platinum White Pearl) – RM169,900

Harga Kereta Honda Civic Baru di Labuan

  • Honda Civic 1.5L E (pilihan warna Lunar Silver Metallic, Crystal Black Pearl, Ignite Red Metallic, Meteoroid Gray Metallic dan Platinum White Pearl) – RM117,200
  • Honda Civic 1.5L V (pilihan warna Lunar Silver Metallic, Crystal Black Pearl, Ignite Red Metallic, Meteoroid Gray Metallic dan Platinum White Pearl) – RM129,400
  • Honda Civic 1.5L RS (pilihan warna Lunar Silver Metallic, Crystal Black Pearl, Ignite Red Metallic, Meteoroid Gray Metallic dan Platinum White Pearl) – RM134,600
  • Honda Civic e:HEV 2.0L RS (pilihan warna Crystal Black Pearl, Ignite Red Metallic, Meteoroid Gray Metallic dan Platinum White Pearl) – RM149,900

Harga Kereta Honda Civic di Langkawi

  • Honda Civic 1.5L E (pilihan warna Lunar Silver Metallic, Crystal Black Pearl, Ignite Red Metallic, Meteoroid Gray Metallic dan Platinum White Pearl) – RM115,200
  • Honda Civic 1.5L V (pilihan warna Lunar Silver Metallic, Crystal Black Pearl, Ignite Red Metallic, Meteoroid Gray Metallic dan Platinum White Pearl) – RM127,400
  • Honda Civic 1.5L RS (pilihan warna Lunar Silver Metallic, Crystal Black Pearl, Ignite Red Metallic, Meteoroid Gray Metallic dan Platinum White Pearl) – RM132,600
  • Honda Civic e:HEV 2.0L RS (pilihan warna Crystal Black Pearl, Ignite Red Metallic, Meteoroid Gray Metallic dan Platinum White Pearl) – RM147,900

*NOTA PENTING : Harga kereta Honda Civic baru ini mungkin berbeza sedikit mengikut lokasi dan servis caj yang dikenakan oleh setiap ejen jualan / pengedar.

Gambar Rekaan Luaran dan Dalamn Kereta Honda Civic 2024

Berikut merupakan gambar dalaman luaran dan dalaman bagi kerete Honda Civic untuk tahun 2024.

Pengiraan Bayaran Bulanan Honda Civic

Untuk bayaran bulanan kereta Honda Civic baru, bergantung pada berapa bayaran muka yang anda keluarkan, kadar faedah yang pihak bank kenakan pada anda dan tempoh bayaran selesai antara 5 tahun hingga 9 tahun.

Anda boleh semak berapa bayaran bulanan yang anda kena bayar di kalkulator loan di sini.

Jika bajet anda mencukupi serta mencari-cari kereta untuk kegunaan keluarga, maka dengan harga Honda Civic yang masih murah dalam kenderaan jenis MPV maka sudah tentulah Honda Civic menjadi pilihan anda.

Untuk info lanjut atau tempahan, anda boleh ke Honda service centre yang terdekat dengan anda di sini.

Bagi yang mencari MPV dan dah berkeluarga tu, blogr suggest korang pakai alza atau xpander. Boleh cek harga kereta Xpander dan harga kereta Alza dan buat perbandingan.

Bagi yang nak membeli kereta pertama tu lagi-lagi untuk yang bujang apakata ambil Saga, Axia atau Bezza. Boleh tengok harga kereta Axia, harga kereta Proton Saga dan harga kereta Bezza dan bandingkan mana yang sesuai.

Bagi yang berduit dan inginkan kereta berjiwa muda cubalah Honda Civic. Semak harga kereta Honda Civic dan cek samada kewangan boleh tanggung atau tak. Kalau boleh. Terus aje ke ke Honda centre yang berdekatan.

Jemput masuk ke Telegram Channel saya!

Leave a Comment