Harga Kereta Axia 2024 Promosi Terkini

Sebelum ini kami dah buat artikel mengenai harga kereta bezza 2024. Kalini kami senaraikan harga kereta Axia 2024 beserta spesifikasi kereta ini. Atau anda boleh terus hubungi customer service Perodua untuk sebarang pertanyaan.

Perodua Kereta Axia 2024

Kereta Perodua Axia 2024 merupakan kereta keluaran Perodua. Dengan bonet belakang yang compact dan yang penting kereta Axia jimat minyak. Harga amat kompetatif dan boleh dikatakan murah.

Perodua Axia 2024 juga didatangkan dengan 5 pilihan warna iaitu

  • Ivory White
  • Lava Red
  • Glittering Silver
  • Granite Grey
  • Coral Blue

serta Perodua Kereta Axia 2024 mempunyai kapasiti bagasi sebanyak 260 liter.

Kelengkapan Kereta Axia 2024

Perodua Axia mampu memuatkan sehingga lima penumpang, dengan tempat duduknya ditutup dengan fabrik berkualiti tinggi yang memberikan perjalanan yang selesa.

Axia tersedia dengan transmisi Manual dan Automatic bergantung pada varian. Model ini sesuai untuk mereka yang mempunyai bajet yang ketat tetapi masih mahukan kereta yang menawarkan ciri-ciri yang baik.

Harga Kereta Axia 2024

Berikut harga kereta Axia 2024 mengikut laman web rasmi Perodua. Harga kereta adalah berbeza mengikut tempat.

Harga Kereta Axia di Semenanjung

  • Axia 1.0L E MT (pilihan warna Ivory White, Lava Red, Glittering Silver, Coral Blue & Granite Grey) – RM22,000
  • Axia 1.0L G D-CVT (pilihan warna Ivory White, Lava Red, Glittering Silver, Coral Blue & Granite Grey) – RM38,600
  • Axia 1.0L X D-CVT (pilihan warna Ivory White, Lava Red, Glittering Silver, Coral Blue & Granite Grey) – RM40,000
  • Axia 1.0L SE D-CVT (pilihan warna Ivory White, Lava Red, Glittering Silver, Coral Blue & Granite Grey) – RM44,000
  • Axia 1.0L AV D-CVT (pilihan warna Ivory White, Lava Red, Glittering Silver, Coral Blue & Granite Grey) – RM49,500

Harga Kereta Axia di Sabah Sarawak

  • Axia 1.0L E MT (pilihan warna Ivory White, Lava Red, Glittering Silver, Coral Blue & Granite Grey) – RM22,000
  • Axia 1.0L G D-CVT pilihan warna Ivory White, Lava Red, Glittering Silver, Coral Blue & Granite Grey) – RM40,600
  • Axia 1.0L X D-CVT (pilihan warna Ivory White, Lava Red, Glittering Silver, Coral Blue & Granite Grey) – RM42,000
  • Axia 1.0L SE D-CVT (pilihan warna Ivory White, Lava Red, Glittering Silver, Coral Blue & Granite Grey) – RM46,000
  • Axia 1.0L AV D-CVT (pilihan warna Ivory White, Lava Red, Glittering Silver, Coral Blue & Granite Grey) – RM51,500

Harga Kereta Perodua Axia di Labuan

  • Axia 1.0L E MT (pilihan warna Ivory White, Lava Red, Glittering Silver, Coral Blue & Granite Grey) – RM22,000
  • Axia 1.0L G D-CVT pilihan warna Ivory White, Lava Red, Glittering Silver, Coral Blue & Granite Grey) – RM39,190
  • Axia 1.0L X D-CVT (pilihan warna Ivory White, Lava Red, Glittering Silver, Coral Blue & Granite Grey) – RM40,590
  • Axia 1.0L SE D-CVT (pilihan warna Ivory White, Lava Red, Glittering Silver, Coral Blue & Granite Grey) – RM44,590
  • Axia 1.0L AV D-CVT (pilihan warna Ivory White, Lava Red, Glittering Silver, Coral Blue & Granite Grey) – RM50,090

Harga Kereta Perodua Axia di Langkawi

  • Axia 1.0L E MT (pilihan warna Ivory White, Lava Red, Glittering Silver, Coral Blue & Granite Grey) – RM22,000
  • Axia 1.0L G D-CVT (pilihan warna Ivory White, Lava Red, Glittering Silver, Coral Blue & Granite Grey) – RM37,590
  • Axia 1.0L X D-CVT (pilihan warna Ivory White, Lava Red, Glittering Silver, Coral Blue & Granite Grey) – RM38,990
  • Axia 1.0L SE D-CVT (pilihan warna Ivory White, Lava Red, Glittering Silver, Coral Blue & Granite Grey) – RM42,990
  • Axia 1.0L AV D-CVT (pilihan warna Ivory White, Lava Red, Glittering Silver, Coral Blue & Granite Grey) – RM48,490

*NOTA PENTING : Harga mungkin berbeza sedikit mengikut lokasi dan servis caj yang dikenakan oleh setiap ejen jualan / pengedar.

Gambar Rekaan Luaran dan Dalaman

Berikut merupakan gambar dalaman luaran dan dalaman bagi kerete Axia untuk tahun 2024.

Gambar Dalaman Kereta Axia 2024

Gambar bahagian dalaman Harga Kereta Axia 2024

Gambar Luaran Kereta Axia 2024

Gambar bahagian luaran Harga Kereta Axia 2024

Pengiraan Bayaran Bulanan Perodua Axia

Untuk bayaran bulanan bergantung pada berapa bayaran muka yang anda keluarkan, kadar faedah yang pihak bank kenakan pada anda dan tempoh bayaran selesai antara 5 tahun hingga 9 tahun.

Anda boleh semak berapa bayaran bulanan yang anda kena bayar di kalkulator loan di sini.

Jadi bagi mereka yang belum berkeluarga, dengan harga kereta Axia yang murah ini amatlah sesuai dijadikan sebagai kereta pertama anda sebelum membeli kereta yang lain.

Untuk info lanjut atau tempahan, anda boleh ke perodua service centre yang terdekat dengan anda di sini.

Bagi yang mencari MPV dan dah berkeluarga tu, blogr suggest korang pakai alza atau xpander. Boleh cek harga kereta Xpander dan harga kereta Alza dan buat perbandingan.

Bagi yang nak membeli kereta pertama tu lagi-lagi untuk yang bujang apakata ambil Saga, Axia atau Bezza. Boleh tengok harga kereta Axia, harga kereta Proton Saga dan harga kereta Bezza dan bandingkan mana yang sesuai.

Bagi yang berduit dan inginkan kereta berjiwa muda cubalah Honda Civic. Semak harga kereta Honda Civic dan cek samada kewangan boleh tanggung atau tak. Kalau boleh. Terus aje ke ke Honda centre yang berdekatan.

Jemput masuk ke Telegram Channel saya!

Leave a Comment