Halo Telco Customer Service: Cara Hubungi Dan Buat Aduan

Mesti korang sedang mencari-cari nombor Halo Telco customer service kan. Halo Telco adalah sim pack Pra Bayar yang dikuasakan oleh Tune Talk dan disandarkan daripada infra Celcom, iaitu salah satu syarikat telekomunikasi gergasi di negara kita.

Nak simkad telefon nombor lawa? Nak no. sama no plat kenderaan? Nak no. sama mcm tarikh lahir? Nak no. sama tarikh kahwin? Nak no. sama mcm no kad pengenalan (ic)? Nak no. hampir sama dgn no wasap sekarang? Semua boleh dengan halotelco.

Masalah Halo Telco

Namun ada juga masa dia pelanggan halo telco akan mengalami gangguan masalah line slow dan tak stabil. Sekiranya terdapat masalah yang melibatkan simkad halotelco tak tahu punca maka number customer service halotelco sangat diperlukan.

Oleh itu blogr akan kongsikan halotelco hotline number bagi memudahkan pelanggan menghubungi mereka untuk membuat sebarang aduan masalah yang dihadapi.

Halo Telco Customer Service Hotline Number

Jika terdapat sebarang masalah dan aduan boleh menghubungi customer service Halo Telco dan Tune Talk. No Telefon HQ Halo Telco dan Tune Talk adalah seperti di bawah. 

Halotelco Customer Service Hotline Number
  • HQ Halo Telco: 03-58703107
  • Customer Careline: +6011-50505020
  • Tunetalk CS: 13100 / 0327720000
  • Email: support@halotelco.com, dealer.care@tunetalk.com, support@halogo.my

Anda juga boleh email masalah anda atau guna live chat yang terdapat pada aps Tune Talk, Customer service tune talk akan membantu anda.


Link live chat TT
= https://livehelp.tunetalk.com/

Waktu Operasi HaloTelco Hotline Number

Pihak careline HaloTelco customer services beroperasi setiap hari dari jam 8.00 pagi sehingga 9.00 malam. Jadi sekiranya anda menghadapi masalah, terus sahaja hubungi pihak halo telco customer servis supaya masalah yang anda hadapi akan selesai.

Cara Buat Aduan Dekat Halotelco Customer Servis

Pastikan anda tahu masalah yang dihadapi terlebih dahulu sebelum menghubungi hotline nombor halotelco. Cara buat aduan kepada pihak halotelco ialah

  • Sila hubungi mana-mana nombor customer service di atas
  • Pastikan hubungi ketika waktu operasi sahaja
  • Anda akan bercakap dengan pegawai customer servis
  • Terangkan masalah yang anda hadapi kepada pegawai tersebut dan mereka akan membantu anda
  • Sekiranya masalah tidak dapat diselesaikan sila buat open report supaya pihak teknikal halo telco akan membantu anda.

Sekiranya anda hendak terus walk in ke customer service centre yang berdekatan anda untuk membuat aduan pun boleh juga.

Baca juga

Jemput masuk ke Telegram Channel saya!

Leave a Comment