Coway Customer Service: Cara Hubungi Dan Buat Aduan

Sekarang ni kebanyakan rumah dah ada penapis air mahupun penapis udara. Tak kiralah dari jenama Cuckoo mahupun Coway. Bagi yang pakai penapis air tu, pernah tak hadapi masalah lepastu tercari-cari Coway Customer service number?

Artikel kalini blogr nak kongsikan mengenai hotline coway customer service bagi memudahkan pelanggan menghubungi mereka untuk membuat sebarang aduan masalah yang dihadapi berkenaan penapis air mereka.

Masalah Coway Penapis Air

Antara masalah yang sering dihadapi oleh pengguna penapis air coway ialah

  • Coway Tersumbat, Air Tak Masuk Tangki
  • Valve Rosak Penapis air Coway
  • Suhu air coway tak panas
  • Penapis Air Tidak Keluar Air
  • Filter coway tersumbat
  • Air sejuk tak keluar
  • Air lambat masuk
  • Penapis Air Coway Petite Berkelip-kelip
  • Nak pindah rumah
  • Kualiti Air yang Tidak Memuaskan
  • Kehilangan Tekanan Air yang Diperlukan
  • Masalah Kebocoran pada Sistem Filter
  • Kerosakan atau Kehilangan Kekuatan pada Sistem Penapisan
  • Masalah dengan Penggantian atau Pembelian Semula Bekalan Filter
  • Gangguan dalam Penggunaan atau Pemasangan Filter
  • Kerosakan pada Sistem Penyaringan atau Penapisan
  • Masalah Penghantaran atau Pelayanan Pelanggan yang Tidak Memuaskan
  • Kebisingan atau Gangguan yang Dibuat oleh Sistem Penapisan
  • Kos atau Caj Perkhidmatan yang Tidak Munasabah
  • dll

Sekiranya pelanggan menghadapi salah satu dari masalah di atas atau yang tidak tertulis maka terus sahaja hubungi Coway customer servis.

Coway Customer Service Hotline Number

Untuk makluman semua, Coway Customer Service Hotline ialah 1-800-888-111. Coway bersedia membantu anda pada setiap masa. Hanya yang terbaik untuk anda.

Coway Customer Service Hotline Number

Berikut merupakan nombor hotline Coway customer service untuk dihubungi

  • General line: 1800 888 111

Atau anda juga boleh emailkan kepada customer service coway di callcenter@coway.com.my

Waktu Operasi Coway Hotline Number

Pihak careline Coway customer services beroperasi setiap hari dari jam 9.00 pagi sehingga 8.00 malam setiap Isnin hingga Jumaat, manakala 9.00 pagi hingga 4.00 petang pada hari minggu dan hari cuti umum. Jadi sekiranya anda menghadapi masalah, terus sahaja hubungi pihak Coway customer servis supaya masalah yang anda hadapi akan selesai.

Cara Buat Aduan Dekat Coway Customer Servis

Pastikan anda tahu masalah yang dihadapi terlebih dahulu sebelum menghubungi hotline nombor Coway. Cara buat aduan kerosakan kepada pihak Coway ialah

  • Sila hubungi nombor customer service di atas
  • Pastikan hubungi ketika waktu operasi sahaja
  • Anda akan bercakap dengan pegawai customer servis
  • Terangkan masalah yang anda hadapi kepada pegawai tersebut dan mereka akan membantu anda
  • Sekiranya masalah tidak dapat diselesaikan sila buat open report supaya pihak teknikal Coway akan membantu anda.

Sekiranya anda hendak terus walk in ke astro customer service centre yang berdekatan anda untuk membuat aduan pun boleh juga.

Akhir Kata

Bagi yang dah habis kontrak ataupun nak mencari penapis air selain dari 2 jenama di atas, bolehla cuba penapis air e spring dari Amway ni juga

Baca juga

Jemput masuk ke Telegram Channel saya!

6 thoughts on “Coway Customer Service: Cara Hubungi Dan Buat Aduan”

  1. Haiii ,,maaf tye msa sy dftr coway sy guna no lama..tpi no lama x bly guna..bly x klu sy nk tkr no yg bru nie ..utk dpt kn kpstian yg stiap bln tolak dri acc sy …terima kasih

    Reply
  2. dah buat report untuk penapis air ombak. technician datang buat tapi sama masalah. kali kedua panggil technician lepas 3 minggu baru dia datang. dia tukar barang lagi. masih masalah sama. dah bagi tahu technician kali ke tiga masih belum ada feedback. masalah ini dah lebih kurang 3 bulan da. i tak boleh guna air panas dan air sejuk. rugi je i bayar bulan bulan. guy jangan beli coway. support team dia tak layan kita. lagi bagus tukar brand

    Reply
  3. I have 1 big issue. Coway ni tak pernah dpt cust yg hidup pindah randah ke? Act my husb posting to new base then i dgn dia ldr . I duduk rumah family i yg dah ade water filter coway. End up tak boleh psg lgi 1 water filter dlm rumah yg sama. And bila kita tanya ape solution yg ade senang je staff yg handle tu suggest utk kita psg dkt rumah org lain and byr utk dorg . Wtf???? Dlm beribu cust yg guna coway, takkan takde sorg pun cust yg hadap mslh mcm nii huh.

    Reply
  4. Assalammualaikum. Sye Nk complaint pasal pekerja yg service rumh saya teruk nak datang ikut suka dia nk service ikut suka dia bila cakap nak marah marah.. Pikir psl dia pikir sibuk dia hbs kitaorang ni tkde keje ke nk menunggu dia je ..dh jnji nk dtg service ..tapi tak datang ii ..kalau mcm tu boleh uruskan tk pekerja mcm ni .. Teruk btul menyusahkan orang ..tk puas hti btul dgn pekerja coway ni .. Trpaling teruk sangat ..mengecewakan betul ..klu boleh saya nak tukar lh orang lain untuk service coway ni .

    Reply

Leave a Comment