Celcom Customer Service: Cara Hubungi Dan Buat Aduan

Mesti korang sedang mencari-cari nombor Celcom customer service kan. Celcom adalah sim pack Pra Bayar dan postpaid yang dikuasakan dan disandarkan daripada infra Celcom, iaitu salah satu syarikat telekomunikasi gergasi di negara kita. Kini Celcom telah bergabung dengan Digi dan anda juga boleh buat aduan di customer service yang sama jika melibatkan Digi.

Nak simkad telefon nombor lawa? Nak no. sama no plat kenderaan? Nak no. sama mcm tarikh lahir? Nak no. sama tarikh kahwin? Nak no. sama mcm no kad pengenalan (ic)? Nak no. hampir sama dgn no wasap sekarang? Semua boleh dengan Celcom.

Masalah Celcom

Namun ada juga masa dia pelanggan Celcom akan mengalami gangguan masalah line slow dan tak stabil. Sekiranya terdapat masalah yang melibatkan simkad Celcom tak tahu punca maka number customer service Celcom sangat diperlukan.

Antara masalah yang sering dihadapi pelanggan Celcom ialah

  • Tidak boleh buat panggilan
  • Tetiba gangguan terjadi
  • Talian bila call terputus-putus
  • Internet slow
  • Masalah berkaitan bil Celcom

Oleh itu blogr akan kongsikan Celcom hotline number bagi memudahkan pelanggan menghubungi mereka untuk membuat sebarang aduan masalah yang dihadapi.

Celcom Customer Service Hotline Number

Jika terdapat sebarang masalah dan aduan boleh menghubungi customer service Celcom. No Telefon HQ Celcom adalah seperti di bawah. 

Celcom Customer Service nombor
  • Local: 1111 atau +6019 686 1111
  • Abroad: *123#
  • Non-Celcom: +6019-6011111.

Anda juga boleh terus ke Celcom service centre terdekat dengan anda dimana Customer service celcom akan membantu anda disana.

Waktu Operasi Celcom Hotline Number

Pihak careline Celcom customer services beroperasi setiap hari dari jam 8.00 pagi sehingga 10.00 malam. Jadi sekiranya anda menghadapi masalah, terus sahaja hubungi pihak Celcom customer servis supaya masalah yang anda hadapi akan selesai.

Cara Buat Aduan Dekat Celcom Customer Servis

Pastikan anda tahu masalah yang dihadapi terlebih dahulu sebelum menghubungi hotline nombor Celcom. Cara buat aduan kepada pihak Celcom ialah

  • Sila hubungi mana-mana nombor customer service di atas
  • Pastikan hubungi ketika waktu operasi sahaja
  • Anda akan bercakap dengan pegawai customer servis
  • Terangkan masalah yang anda hadapi kepada pegawai tersebut dan mereka akan membantu anda
  • Sekiranya masalah tidak dapat diselesaikan sila buat open report supaya pihak teknikal Celcom akan membantu anda.

Sekiranya anda hendak terus walk in ke customer service centre yang berdekatan anda untuk membuat aduan pun boleh juga.

Baca juga

Jemput masuk ke Telegram Channel saya!

Leave a Comment