Astro Customer Service: Cara Hubungi Dan Buat Aduan

Mesti korang sedang mencari-cari nombor astro customer service ataupun njoi customer service kan. Astro ni merupakan salah satu rangkaian rancangan TV samda dari dalam negara dan luar negara termasuklah rancangan sukan, rancangan hiburan, drama, movie dan sebagainya.

Kalau korang tengah cari pengganti Astro, tapi nak harga marhaen, taknak bayar bulan-bulan, aku suggestkan cuba pakai brand ni.

Namun ada juga masa dia pelanggan astro akan mengalami gangguan siaran samada akibat dari kerosakan, cuaca atau akibat dari pembayaran bil yang tak dapat dijelaskan. Sekiranya terdapat kerosakan atau tetiba rancangan tergendala tak tahu punca maka number customer service astro sangat diperlukan.

Oleh itu blogr akan kongsikan astro hotline number bagi memudahkan pelanggan menghubungi mereka untuk membuat sebarang aduan kerosakan.

Masalah Astro dan Njoi

Antara masalah yang sering dihadapi pelanggan astro ialah

  • Kotak skrin kosong
  • Tiada Video
  • Skrin Biru
  • Tiada Isyarat
  • Tiada signal
  • Gangguan cuaca (misalnya, hujan lebat atau ribut petir)
  • Masalah sambungan antena atau kabel
  • Kualiti gambar atau suara yang rendah
  • Masalah pemulihan atau pengaturcaraan semula peralatan
  • Salah pilih saluran atau program
  • Perubahan saluran atau pakej tanpa notis
  • Masalah dengan aplikasi Astro GO atau perkhidmatan streaming
  • Kehilangan akses atau kemasukan ke akaun Astro
  • Keperluan tambahan seperti upgrade peralatan atau pakej
  • Kesukaran membatalkan atau mengubah pakej langganan

Sekiranya pelanggan menghadapi salah satu dari masalah di atas atau yang tidak tertulis maka terus sahaja hubungi astro customer servis.

Anda juga boleh menghubungi hotline nombor Astro sekiranya menghadapi masalah seperti

Astro Customer Service Hotline Number

Astro Customer Service

Jika anda memerlukan bantuan lanjut menegnai masalah Astro anda, sila hubungi astro hotline number di 03-9543 1543 dimana ejen Astro akan bantu anda dengan segera. Berikut merupakan nombor hotline astro customer service untuk dihubungi

  • General line: 03 – 9543 3838
  • IPTV Customer Service: 03 – 9543 1543

Sila pastikan anda hubungi nombor yang betul. Sekiranya masalah melibatkan Njoi, sila hubungi Njoi customer service di talian

  • NJOI Customer Service: 03 – 9543 8100

Astro Customer Service 24 Hours Number

Berikut merupakan no whatsapp customer service Astro 24 jam.

Bagi yang menghadapi masalah njoi juga boleh menghubungi talian ini untuk customer service njoi ye.

Waktu Operasi Astro Hotline Number

Pihak careline Astro customer services beroperasi setiap hari dari jam 9.00 pagi sehingga 9.00 malam. Jadi sekiranya anda menghadapi masalah, terus sahaja hubungi pihak Astro customer servis supaya masalah yang anda hadapi akan selesai.

Cara Buat Aduan Dekat Astro Customer Servis

Pastikan anda tahu masalah yang dihadapi terlebih dahulu sebelum menghubungi hotline nombor Astro. Cara buat aduan kerosakan kepada pihak Astro ialah

  • Sila hubungi mana-mana nombor customer service di atas
  • Pastikan hubungi ketika waktu operasi sahaja
  • Anda akan bercakap dengan pegawai customer servis
  • Terangkan masalah yang anda hadapi kepada pegawai tersebut dan mereka akan membantu anda
  • Sekiranya masalah tidak dapat diselesaikan sila buat open report supaya pihak teknikal Astro akan membantu anda.
  • Pihak Astro akan menghantar technician yang pakar terus ke rumah anda sekiranya masalah anda tidak dapat diselesaikan secara online

Sekiranya anda hendak terus walk in ke astro customer service centre yang berdekatan anda untuk membuat aduan pun boleh juga.

Sekiranya anda hadapi masalah dengan unifi, jangan lupa hubungi nombor customer service unifi untuk buat laporan kerosakan.

Pasti semua ada masalah kewangan dan inginkan bantuan mengenai susun balik kewangan anda. Nasib ada bantuan AKPK customer service yang sudi membantu.

Baru je nak buat pengeluaran secara online bank Islam, tetiba ada masalah. Terus contact bank islam customer service untuk dapatkan bantuan ye.

Jangan lupa apply Inisiatif khas daripada kerajaan untuk bantuan suri rumah i Suri yang merangkumi suri rumah, balu, dan ibu tunggal yang berdaftar.

22 thoughts on “Astro Customer Service: Cara Hubungi Dan Buat Aduan”

  1. Astro n tv kena petir..tak berfungsi,
    Boleh Ke selesaikan masaklah decoder sahaja dulu tanpa test menggunakan tv..Sb tv belom repair..berapa cas yg di kenakan

    Reply
  2. saya dah buat report untuk pemindahan astro/internet pada 1/11/23 no report saya 18141992..nak pasang internet kena tunggu 21 hari bekerja..smpai hari ini sudah 3 -4x saya call tanya status..tpi xde feedback dari astro….nak tunggu berapa lama lgi ni..
    bab pemotongan bukan main cepat..lambat bayar terus potong..tpi bab mcm ni xde apa respond dari astro…..

    esok dah genap 21 hari..langsung xde apa2 call dari astro..nak saya tunggu berapa lama lgi ye ?????

    Reply
  3. Astro Customer Service!Betul ke ada ACS ni?Atau hanya sekadar nama je…Sy customer setia Astro dh berpuluh tahun.Menetap di Banting Selangor.Habis semua customer service di Selangor,Cheras,Damansara KL & tmpt lain sy call & wassap.SATU pn x de yg aktif.Sy nk buat aduan astro kencang sy x blh guna.Restart byk kali.Sama je…Astro & Internet langsung x blh guna.ACS sengaja off line ke atau pekerja astro blm msk off???Bab upgrade,payment masuk,potong bil-cepat.Bab service-LEMBAB Giler…

    Reply
  4. I want to terminate my subscription I have email to wecare@astro.com.my on 1/12/23 but till to date 7/12/23 no reply to confirm my cancellation. Then I call 03-9543 1543, was told they can’t terminate my subscription and wait for someone to call me. I have also tried to close my account via WhatsApp 03 9543 3838 and 03-9543 4848, even with all sorts of instructions/steps given I can’t terminate my account. Even go to support.astro.com.my to try out and failed to terminate it. I am at the mercy of Astro IPTV to terminate my account 0805612270. Wtf

    Reply
  5. Sy dpt email mnyatakan sy ad order NJOI.namun sy tak pernah buat order tersebut.alamat pemasangan juga di kepong,manakala sy berada di utara.apa yang patut saya buat?

    Reply
  6. Astro ada buat promosi bayar rm22.00 tuk penyaambungan semula..saya masih ada tertunggak tp pihak astro promo kt saya hanya byr rm22.00 drpd baki tertunggak tuk penyambungan semula..sampai hri ni xde siaran..lg satu bil setiap bulan berubah ubah..langgan hanya byr rm 81.00 tapi bila smpai bil byrn jd lebih..xde pulak order astro first ke best ke..xde lak tmbh2 channel..pelik lh..potong laju tpi servis hancurrrrrr

    Reply
  7. Astro bermasaalah sekarang ini .Masaalah di rumah saya kadang² siaran hilang,kalau ada suara sampai dulu baru mulut buka…sudah banyak hari masaalah ini. Mohon tindakan segera. Terima kasih.
    0944219111

    Reply
  8. aduan telah dibuat 1 minggu lalu secara rasmi melalui talian talipon pada selasa lepas,, STSB saja yang dipaparkan sehingga hari ini…. kali kedua aduan yang sama dibuat hari ini dan didapati costumer servive tidak bolh menjelaskan kenapa tiada tindakan …. malahan saya disuruh tunggu panggilan daripada tech astro
    yang dipoertikaikan KENAPA BEGITU LAMA PIHAK ASTRO MENGAMBIL TINDAKAN DAN KENAPA TIADA AUDITAN SEMAKAN KE ATAS PEGAWAI-PEGAWAI TERBABIT,,,. hHarap pihak astro ulaAS

    Reply
  9. Kenapa sy terminated astro lama dr bulan 2 lgi..ni dh bulan 3 tetap bill rolling..bulan lpas sy call dorg kata dlm masa 3 hri call balik sbb masa sy buat terminated tu line problem.. tp dh sebulan dh sy tggu bill tetap rolling..tp mmg takla sy nk byr bill tu..sbb sy ada no report

    Reply
  10. Halo slmt ptg saya mengadu system Astro enjoi berfungsi tapi masalahnya channel RTM semua tak dapat.Perkara ini dah lama dah, mohon penjelasan no kad enjoi 016404750883.Mohon bantuan, terima kasih.

    Reply
  11. Nk dapatkan kepastian dr pihak astro, dah 3 bulan saya byr bil astro tp netflix tak boleh bukak… Dah buat aduan pd bulan pertama, tp sampai skrg (bulan ketiga) netflix masih tk boleh buka…

    Buang duit je byr netflix tp tk boleh buka… Harap dpt bg maklum balas…

    Reply

Leave a Comment