AKPK Customer Service: Cara Hubungi Dan Buat Aduan

Kepada yang ada masalah kewangan dan memerlukan bantuan atau khidmat nasihat bolehla hubungi AKPK customer service untuk bantuan. AKPK merupakan agensi yang ditubuhkan oleh Bank Negara Malaysia pada bulan April 2006 untuk membantu individu menguasai situasi kewangan mereka dan mencapai ketenangan minda hasil daripada penggunaan kredit secara bijak.

Masalah Yang Memerlukan Bantuan AKPK

Antara masalah yang sering dihadapi pelanggan yang memerlukan bantuan AKPK ialah

  • Masalah bayaran balik pinjaman
  • Merancang kewangan
  • Mendapatkan nasihat kewangan
  • Pengurusan kewangan
  • Pengurusan belanjawan
  • Pengurusan simpanan
  • Pengurusan perlindungan
  • Pengurusan pelaburan
  • Masalah Hutang yang Berlebihan atau Terlalu Banyak
  • Kesukaran untuk Menguruskan atau Menyusun Semula Pembayaran Hutang
  • Kehilangan Kawalan atas Kewangan Peribadi atau Kredit
  • Tekanan Kewangan yang Tinggi atau Kemerosotan Kewangan Mendadak
  • Kesukaran untuk Menyelesaikan Hutang atau Membuat Pembayaran Bulanan yang Tetap
  • Risiko Kebankrapan atau Perlindungan dari Tindakan Guaman atau Kolektor Hutang
  • Keperluan untuk Belajar atau Memahami Lebih Lanjut tentang Pengurusan Kewangan dan Kesedaran Kewangan
  • Kehilangan Pendapatan atau Pengurangan Pendapatan Mendadak
  • Masalah dengan Pengurusan Hutang atau Kesedaran tentang Kewangan
  • Kehendak untuk Memulakan Semula atau Memperbaiki Profil Kredit dan Kewangan

Oleh itu blogr akan kongsikan AKPK hotline number bagi memudahkan pelanggan menghubungi mereka untuk mendapatkan sebarang bantuan mengenai masalah yang dihadapi.

AKPK Customer Service Hotline Number

Jika terdapat sebarang masalah dan aduan boleh menghubungi customer service AKPK. No Telefon HQ AKPK adalah seperti di bawah. 

  • HQ AKPK: 03-2616 7766
  • Customer Careline: 03-2616 7766
akpk Customer Service hotline no

Anda juga boleh terus ke AKPK yang berdekatan dimana Customer service AKPK akan membantu anda disana.
Senarai Cawangan AKPK berdekatan
= https://www.akpk.org.my/ms/branches

Waktu Operasi AKPK Hotline Number

Pihak careline AKPK customer services beroperasi setiap hari Isnin hingga Jumaat dari jam 9.00 pagi sehingga 4.00 petang. Jadi sekiranya anda memerlukan bantuan dari AKPK, terus sahaja hubungi pihak AKPK customer servis supaya anda akan diberikan bantuan yang anda perlukan untuk selesaikan masalah kewangan anda.

Cara Buat Aduan Dekat AKPK Customer Servis

Pastikan anda tahu bantuan macam mana yang anda perlukan terlebih dahulu sebelum menghubungi hotline nombor AKPK. Cara memohon bantuan kepada pihak AKPK ialah

  1. Dapatkan semua jawapan yang anda perlukan di https://www.akpk.org.my/ms/faq
  2. Carilah pusat AKPK terdekat dengan anda
  3. Buat janji temu dengan pihak AKPK di https://mybijakkewangan.akpk.org.my/#/sign-in
  4. Hantarkan pertanyaan anda ke https://mybijakkewangan.akpk.org.my/#/general-enquiry
  5. Hubungi khidmat talian customer services AKPK di 03-2616 7766

Sekiranya anda hendak terus walk in ke customer service centre AKPK yang berdekatan anda untuk meminta bantuan atau khidmat nasihat pun boleh juga.

Untuk dapatkan maklumat lanjut mengenai AKPK, anda boleh melayari portal rasmi Agensi Kaunseling dan Pengurusan Kredit di pautan https://www.akpk.org.my/my

Bagi yang menghadapi masalah postage dengan Perbankan seperti OCBC boleh buat aduan di OCBC Customer Service.

Sekiranya anda ada masalah berkaitan astro boleh terus walk in ke astro customer service centre yang berdekatan anda untuk membuat aduan pun boleh.

Sekiranya anda hadapi masalah dengan unifi, jangan lupa hubungi nombor customer service unifi untuk buat laporan kerosakan.

Baru je nak buat pengeluaran secara online bank Islam, tetiba ada masalah. Terus contact bank islam customer service untuk dapatkan bantuan ye.

Jangan lupa apply Inisiatif khas daripada kerajaan untuk bantuan suri rumah i Suri yang merangkumi suri rumah, balu, dan ibu tunggal yang berdaftar.

12 thoughts on “AKPK Customer Service: Cara Hubungi Dan Buat Aduan”

  1. saya ada pertanyaan tentang account akpk saya…tapi skrg saya langsung tak dapat login . contact careline pun tak dapat terus cakap sama assitance. how to solve this problem?

    Reply
  2. rasa saya ada tunggakan bulan dis 2023.begitu jga bulan jan ini saya tak dapat bayar.Boleh tak saya update bulan feb 2024 ini bila saya menerima pencen saya

    Reply
  3. Salam saya ada tunggak 2 bulan saya akan bayar dalam 2 hari lagi adakah saya punya akan terbatal kalau dah lebih 2 bulan .. hari ni saya call akpk dari pagi sampai petang asik busy je

    Reply
  4. Saya nak keluarkan nama dari akpk..saya sudah full settelment dengan pihak bank..kedua saya tidak bole login id saya

    Reply
  5. saya ada pertanyaan tentang account akpk saya…tapi skrg saya langsung tak dapat login . contact careline pun tak dapat terus cakap sama assitance. how to solve this problem?

    Reply

Leave a Comment