Resepi Jeli Kelapa

nurfauzi via nurfauzibassar.blogspot.com

Lama bercuti blogging. Cuti sekolah memang bercuti sakan.Kali ni nak kongsi resepi jeli kelapa. Pernah makan jeli kelapa?Jeli kelapa ni nak buat tak susah sangat. Nak senang, beli saje serbuk jeli kelapa (keluaran happy grass kot) dan ikut arahannye. Mesti jadi punya.Yang saya nak kongsi kali ni adalah cara buat guna agar-agar, yang jaring-jaring macam sarang burung tu. Saya berani nak kongsi sebab dah menjadi, dan buat jual juge. Hantar ke warung dengan koperasi sekolah. Dapatlah juga tambah duit minyak kereta.Bahan yang diperlukan:-Agar-agar ( lebih kurang 20 gram) Kalau beli timbang dapat dalam RM2 saje.-Air kelapa + air (3.5 liter) nak sedap lebihkan lagi bahagian air kelapa. Biasanya saya guna 4-5 biji kelapa. Kalau nak guna 2 biji pun boleh, cuma rasanya kurang 'ummpphhh!'-Isi kelapa. Dapatkan isi yang lembut, jangan isi kelapa tua yang keras. -Gula 300 gram. Tambah gula lagi kalau nak manis.-Daun pandan. Bagi bau jeli sedap.Cara buat.Rendam agar-agar dalam air dan rebus

Mahamahu via mahamahu.com

Masih Mencari-cari Makan Tengah Hari! Fish & Co. Menyediakan Pelbagai Pilihan

Masih Mencari-cari Makan Tengah Hari! Fish & Co. Menyediakan Pelbagai Pilihan Dengan Set Lunch Gusto

Sayaiday via sayaiday.com

Promosi 2 Bulan Set Flamming Teppanyaki @ Palace Of The Golden Horses

Promosi 2 Bulan (April-May) Set Flamming Teppanyaki Di Sri Kembangan, Selangor. Palace Of The Golden

Engku Muzahadin via engkumuzahadin.blogspot.com

Resipi Ayam Popcorn Rangup - The Em Mail

BAHAN-BAHAN 500 Gram Dada Ayam (dipotong Dadu) 2 Ulas Bawang Putih (dikisar) 1/2 Sudu Kecil Garam 1sudu

Mahamahu via mahamahu.com

Ibu Adalah Ratu Hati Raikan Di Armada Hotel Petaling Jaya

Ibu Adalah Ratu Hati Raikan Di Armada Hotel Petaling Jaya - Salam Sejahtera Kepada Semua Pembaca Blog

syuhada salleh via syuhadasalleh.my

Shellout Di Putri Kitchen, Cybercity (sabah)

Salam..Last Week Kami Ber 'shellout' Di Putri Kitchen, Cybercity .. Sebenarnya Dah Lama Nak Makan Di