Resepi Rendang Kerang

azizah green line via nurazizahyahaya.blogspot.my

Cubaan Kali Kedua Buat Lepas Raya Aidilfitri.. Kali Ni Pakai Cili Padi Merah.. Lebih Pedas.. Dan Semestinya Sedap. Mak Mertua Lalu Kat Sebelah Pun Tak Pandang...Kikiki Bahan Kisar :- 1. 5 Sudu Cili Kering/ Cili Boh 2. 10 Tangkai Cili Api Merah 3. 1 Biji Bawang Besar Dan 3 Biji Bawang Merah Kecil 4. 5 Ulas Bawang Putih 5. Sebesar Ibu Jari Halia 6. Sedikit Lengkuas 7. 3 Batang Serai Lain Lain 1. Kerang 1 Kg (beli Dah Siap Kopek) 2. 2 Keping Asam Keping/ Air Asam Jawa Pun Boleh 3. Daun Kunyit (hiris Halus) 4. Daun Limau Purut Hiris 5. Kerisik 6. Santan 1 Kotak 7. Sedikit Gula Dan Garam Cara-caranya 1. Masukkan Minyak Secukupnya..Tumis Semua Bahan Kisar Hingga Garing 2. Bila Lada Dah Kering Masukkan Santan, Asam Keping Biar Sampai Mendidih, 3. Dah Didih, Masukkan Kerang Sehingga Agak-agak Empuk. Kalau Lama Kerang Liat 4. Kerang Dah Masak, Perasakan Dengan Garam Gula 5. Masukkan Kerisik. Sebatikan Hingga Kering. 6. Taburkan Hirisan Daun Kunyit Dan Daun Limau Perut. Gaulkan Sebati. Rendang Kerang

Engku Muzahadin via engkumuzahadin.blogspot.com

Ramen Mangkuk Besar Seberat 6.4 Kg Di Georgetown!

Para Pelancong Tidak Melepaskan Peluang Menikmati Ramen Dihidangkan Dalam Mangkuk Besar Seberat 6.4

Mahamahu via mahamahu.com

Cari Hidangan Makanan Serata Asia Pilihan Seluruh Dunia Di Restoran Kababish

Salam Sejahtera Kepada Semua Pembaca Setia Blog Makan Mahamahu Dan Juga Rakan-rakan Sekalian. Lokasi

Mahamahu via mahamahu.com

Kenali Logo Halal Luar Negara Terbaru 2017 Yang Di Iktiraf Jakim

Salam Sejahtera Kepada Semua Pembaca Setia Blog Makan Mahamahu Dan Juga Rakan-rakan Sekalian. Tahukah

Mahamahu via mahamahu.com

Makanan Korea Sebenar Di The Street Cafe Ss 15 Subang Jaya

Salam Sejahtera Kepada Semua Pembaca Setia Blog Makan Mahamahu Dan Juga Rakan-rakan Sekalian. Restoran